Rezervoare metalice stocare apă

Rezervoare metalice stocare apa

Rezervoare cilindrice supraterane cu carcasa realizata din placi metalice din otel galvanizat la cald (450°C), ambutisate si perforate din fabrica care vor fi prinse cu suruburi, piulite si garnituri de etansare la locul de montaj. Rezervorul este fixat cu bare curbate prinse de fundatia betonata prin buloane. Rezervorul este ranforsat in cazul in care vor fi diferite nivele de umplere pentru a asigura carcasa exterioara in caz de intemperii (vant puternic,  zapada). Rezervoarele standard sunt calculate pentru o presiune atmosferica normala .

In functie de lichidul de stocat, rezervoarele pot fi pentru apa potabila si de incendiu, rezervoare de apa uzata sau apa de proces.

In functie de destinatia si constructia rezervoarelor, acestea pot fi disponibile cu volume cuprinse intre 5 si 10.000 mc.

Etanseitatea rezervoarelor se datoreaza unei geomembrane din PVC cu o rezistenta la rupere de 4000 N/cm2, domeniul de temperatura fiind intre -30 si +70 oC,  pentru cele de stocare apa potabila aceasta membrana avand rolul de a tine apa si fiind croita in concordanta cu forma si dimesiunile geometrice ale rezervorului.

Izolatie rezervor

  • Acoperisul rezervorului este realizat din panouri termoizolante, tip sandwich, avand grosimea de 40-60 mm. Include chepeng acces si gura de aerisire.
  • Carcasa rezervorului se izoleaza pe interior cu panouri de polistiren extrudat, cu densitate ridicata, ce se fixeaza intre geomembrana si placile metalice ce alcatuiesc carcasa. Grosimea izolatiei se alege in functie de zona de montaj.
  • Intre fundatia de beton si membrana PVC se va asterne un strat din geotextil pentru protejarea acesteia din urma si pentru a reduce transferul termic.

Materiale folosite

  • otel inox (304-304L)
  • aluminiu (503-506)
  • otel galvanizat (NF EN 10147, calitate S355NCZ350)
  • PVC avizat pentru apa potabila

Furnitura standard

Rezervoarele in varianta standard sunt livrate cu scara de acces din aluminiu, chepeng acces in rezervor, gura de aerisire, manometru nivel hidrostatic, racorduri cu flansa pentru admisie apa, golire rezervor, iesire spre consumatori, preaplin si racord pt pompieri.

Optional

Rezervoarele pot fi echipate, la cerere, cu incalzitor electric de 3 kW, vane fluture, vana cu flotor, conducta preaplin.

Livrare si montaj

Rezervoarele sunt livrate de firma noastra direct la locul de destinatie si sunt construite si puse in functiune in circa 1-2 saptamani, functie de volumul rezervorului.

Bazine-metalice.jpg

Vrei sa afli mai multe detalii sau ai nevoie de o oferta personalizata, ia legatura cu unul din specialistii nostri.