Sisteme spalare membrane

Suprafata unei membrane de osmoza inversa (RO) este expusa colmatarii cu particule straine ce pot fi prezente in apa de alimentare. Depunerile din membrane se manifesta prin scaderea randamentului, debit de permeat scazut si/sau conductivitate mare. Caderea de presiune intre partea de alimentare si concentratul poate fi un efect secundar al colmatarii.

Spalarea membranelor este eficienta atunci cand este stabilt tipul de colmatare si se aleg corect agentii de curatare. Uneori, o alegere gresita a detergentiilor de spalare chimica a membranelor poate inrautatii situatia…. Cu toate acestea, in cazul in care spalarea chimica a membranelor este intarziata prea mult, ar putea fi dificil de curatat in totalitate depunerile de pe  suprafata membranei.

Membranele trebuie sa fie spalate chimic atunci cand unul sau mai multi dintre parametrii de mai jos mentionati sunt atinsi:

  • Debitul de permeat scade cu 10%
  • Conductivitatea creste cu 5 – 10%
  • Caderea de presiune creste (presiune de alimentare minus presiune concentrat) 10 – 15%

Cat de des se efectueaza spalarea chimica a instalatiei?

Spalarea frecventa (la 4-6 saptamani) poate indica faptul ca pretratarea este defectuos conceputa sau nu functioneaza in parametrii. Ca exemplu, una sau trei spalari chimice pe an este considerat normal, sau de la patru la sase spalari chimice pe an sunt considerate acceptabil. O frecventa mai mare a spalarilor chimice nu se justifica si este mai indicat sa se imbunatateasca sistemul de pretratare.

Solutile de spalare chimica standard sunt solutii alcaline si acide. Solutia acida este folosita la indepartarea precipitatiilor anorganice(inclusive fierul) pe cand solutia alcalina se foloseste la indepartarea colmatarii organice(include material biologic)

Oferim o gama completa de solutii chimice de curatare a membranelor de osmoza inversa:

DETERGENT ALCALIN SOLID

Solutie chimica cu pH ridicat, elimina materiile organice, sedimente sau depuneri de particule de pe suprafata membranelor RO & UF. Curata eficient dioxidul de siliciu sau alti factori de colmatare inerti.

DETERGENT ALCALIN LICHID

Solutie chimica cu pH ridicat, elimina materiile organice, sedimente, depuneri de particule de pe membrane RO. Nu are nici un efect negativ asupra membranei, chiar si in cazul utilizarii repetate. Cresterea durata de viata a membranei.

DETERGENT ACID SOLID

Elimina delicat hidroxizii de metale precum si a carbonatului de calciu din membrane RO & UF. Impiedica functionarea defectuasa datorita depunerilor anorganice, crestere semnificativa a duratei de exploatare a membranei, exploatare si costuri de instalare reduse. . Performanta ridicata si rezultate excelente pentru aplicatiile unde se foloseste filtrarea prin membrane UF.

DETERGENT ACID LICHID

Solutie chimica cu pH redus, elimina delicat carbonatul de calciu din membrane RO & UF. Impiedica functionarea defectuasa datorita depunerilor anorganice, crestere semnificativa a duratei de exploatare a membranei, exploatare si costuri de instalare reduse.

SOLUTIE DE CONSERVARE

Solutia de conservare este indicata atunci cand instalatia de tratare a apei este oprita pe o perioada lunga. Se recomanda sa se efectueaze o conservare a membranelor. Solutia de conservare previne oxidarea acestora datorita continutului de inhibitori.

 

Vrei sa afli mai multe detalii sau ai nevoie de o oferta personalizata, 

ia legatura cu unul din specialistii nostri.