Stație filtrare - Multimedia

Sunt filtre cu nisip cuartos, cu spalare automata in contracurent a stratului filtrant.

Filtrarea printr-un strat de nisip este un proces mecanic ce permite inlaturarea particulelor solide (de dimensiuni mici) din apa. Cu cat viteza debitului de apa prin patul filtrant este mai mica cu atat procesul de filtrare este mai bun.

In timpul procesului, pe masura ce stratul filtrant retine mai multe suspensii solide filtrarea devine tot mai buna datorita faptului ca  particulele astfel retinute vor juca acelasi rol ca si stratul filtrant. Datorita acestui fapt pierderea de sarcina in interiorul filtrului creste.

Pierderea de sarcina maxima este de 1 bar, dupa care este necesara spalarea inversa a stratului filtrant.

Rolul spalarii inverse este de a reface eficienta patului filtrant, inlaturind particulele solide retinute in timpul functionarii, realizandu-se cu ajutorul unui debit stabilit de apa ce strabate stratul filtrant.

Mediul filtrant consta in mai multe straturi de nisip cuartos selectionat de tip sferoidal, cu granulatii diferite si antracit la stratul superior. Forma sferica a fiecarei graunte de nisip evita spargerea picaturilor de apa, facilitand curgerea ei si ducand la o filtrare mai buna, chiar in cazul unor viteze liniare mai mari. Spalarea inversa si clarificarea mediului filtrant se realizeaza automat, la intervale de timp prestabilite.

In timpul spalarii inverse (cu exceptia fazei de clatire finala), o linie de by-pass interior permite furnizarea de apa (nefiltrata).

mm-3.jpg

Vrei sa afli mai multe detalii sau ai nevoie de o oferta personalizata, ia legatura cu unul din specialistii nostri.