Ultrafiltrare

Instalatii industriale de ultrafiltrare

Statiile industriale de ultrafiltrare sunt destinate filtrarii extrem de fine ale apelor de suprafata sau de put, prefiltrate sau decantate, cu salinitate maxima de 2000 ppm si turbiditate de 1 ÷ 5 NTU.

Ultrafiltrarea este un proces de filtrare sub presiune pe membrane cu pori de la 0,1 pana la 0,01 microni, prin care se separa impuritatile coloidale insolubile din apa, precum si bacteriile si majoritatea virusurilor. Apa plus componentele sale solubile trec prin membrana, iar impuritatile retinute raman atasate la membrana. Acestea din urma sunt expulzate din membrane in timpul spalarii inverse care se executa la intervale regulate si este comandata de un controler.

Materialele din care sunt confectionate membranele sunt polimeri hidrofobi polisulfonici (PS), polieteri sulfonici (PES), polipropilena (PP), fluorura de poliviniliden (PVDF).

Ultrafiltrare.jpg

Eficienta spalarilor inverse este imbunatatita daca dupa un anumit numar de spalari numai cu apa se folosesc si chimicale, cum ar fi hipocloritul de sodiu.

In functie de gradul de incarcare cu impuritati al apei brute, poate fi necesara o pretratare prin filtrare mecanica, floculare sau precipitare.

Instalatiile de ultrafiltrare sunt montate pe un cadru din otel inoxidabil cu panou frontal din material plastic care include si controlerul. In componenta lor sunt incluse module cu membrane in recipiente presurizate. Sunt dotate cu robinete, manometre, robinete de prelevare probe.

Ultrafiltare-UF2D6.png

Vrei sa afli mai multe detalii sau ai nevoie de o oferta personalizata, ia legatura cu unul din specialistii nostri.