EDI - Electrodeionizare

Instalatii industriale de electrodeionizare

Statiile industriale de electrodeionizare sunt echipamente destinate proceselor in care este necesar sa se utilizeze apa ultrapura.

Electrodeionizarea este un procedeu de demineralizare avansata continua a permeatului obtinut de la o instalatie de osmoza inversa. Un modul de electrodeionizare consta din cateva camere separate de membrane ionice selective. Camerele sunt umplute cu rasina mixta schimbatoare de ioni si sunt plasate intre doi electrozi prin care trece un curent continuu.

Intr-un modul de electrodeionizare au loc simultan trei procese:

  • demineralizarea apei prin schimb ionic,
  • migrarea ionilor retinuti de rasina la electrozii corespunzatori (cationii la catod si anionii la anod)
  • regenerarea continua a rasinii (datorita curentului electric aplicat, care scindeaza o parte din moleculele de apa in H+ si OH- ).  Ionii sunt colectati in canalele dintre camere si expulzati din modul sub forma de concentrat (flux de apa cu continut imbogatit de saruri).
Demineralizare Apa

Avantajele utilizarii acestor instalatii

  • operarea neintrerupta, fara a fi nevoie de a se utiliza chimicale pentru regenerare.
  • aceste instalatii ocupa foarte putin spatiu.
  • concentratul rezultat din instalatia de electrodeionizare – fiind provenit din permeatul de la instalatia de osmoza inversa – nu necesita neutralizare si poate fi recirculat sau folosit in alte scopuri.
  • apa ultrapura (diluatul) va avea o conductivitate sub 0,2 µS/cm, putand fi utilizata in aplicatii speciale din industria farmaceutica, optica, laboratoare, producerea de semiconductori.

Instalatiile de electrodeionizare sunt montate pe un cadru din otel inoxidabil cu panou frontal din material plastic care include aparatele de masurat si control.

In componenta lor intra un filtru special la intrare cu cartus filtrant la 5 microni si 2 manometre, pompa centrifuga multietajata de presiune mare confectionata din otel inoxidabil, cu zgomot redus, module de electrodeionizare in recipiente presurizate. Sunt dotate cu robinete, instrumente pentru masurare si reglare, precum si un microprocesor.

Demineralizare Apa

Vrei sa afli mai multe detalii sau ai nevoie de o oferta personalizata, 

ia legatura cu unul din specialistii nostri.